Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nyhtölammas

Lampaanpaisti on parhaimmillaan ylikypsäksi paistettuna, lähi-idän makuihin maustettuna ja nyhdettynä. Tällä ohjeella valmistat mutkattomasti herkullisen mehevän lampaanpaistin isommallekin porukalle.

Nyhtölammas
Nyhtölammas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ kg lampaanpaistia
  • 2 rkl ras el hanout -mausteseosta
  • 2-4  valkosipulin kynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½-1 tl kuivattua chiliä

Minttujogurtti

  • 1 prk (400 g)
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Laita lampaanpaisti paistopussiin. Mittaa pussiin mausteet. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota liha huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pasitopussin yhteen kulmaan pieni reikä. Laita liha uunivuokaan paistopussissa. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min.
  4. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista vielä n. 4 h.
  5. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa tai kalvoja, voit poistaa ne tässä vaiheessa. Sekoita nyhdetty liha paistoliemen kanssa.
  6. Valmista minttujogurtti sekoittamalla ainekset keskenään.
  7. Tarjoa esim. pääruoan tai salaatin pääraaka-aineena tai leipien ja hampurilaisten täytteenä.

HUOM!

  1. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 18,6 g
Hiilihydraatti 1,7 g
Rasva 12,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search