Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ohrapuuro

Perinteinen, vatsaa hellivä keitetty ohrapuuro. Maistuu aamu-, ilta- tai välipalaksi sekä jälkiruoaksi.

Ohrapuuro
Ohrapuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tarjoiluun


Ohje

Ohrapuuro vesihaudekattilassa

  1. Kuumenna vesihaudekattilan alaosassa vettä kiehuvaksi.
  2. Kaada puuro-osaan maito. Kuumenna, kunnes se on höyryävän kuumaa. Lisää 1 ½ dl suurimoita. Keitä puuroa kannen alla välillä sekoittaen, kunnes puuro on kypsää ja saonnutta (1 - 1,5 t).
  3. Tarkista välillä, että alaosassa on kiehuvaa vettä. Lisää valmiiseen puuroon 1 tl suolaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 11,3 g
Rasva 3,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio maitoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search