
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 700 g ohuita broilerin fileepihvejä
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 iso (150 g) punasipuli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 1 iso (250 g) paprika
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ripaus kanelia
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa, esim. Mutti
-
2½ dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 80 g (1 dl) oliivia, esim. kalamata
- ½ tl mustapippuria
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa sweet chiliLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma sweet chili sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- ½ dl lehtipersiljaa
Manteli-couscous
- 4 dl täysjyväcouscousia
- ½ dl mantelilastuja tai paahdettuja pinjansiemeniä
- 700 g ohuita broilerin fileepihvejä
- 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 iso (150 g) punasipuli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 1 iso (250 g) paprika
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ripaus kanelia
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa, esim. Mutti
- 2½ dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
- 80 g (1 dl) oliivia, esim. kalamata
- ½ tl mustapippuria
- 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa sweet chili
- ½ dl lehtipersiljaa
Manteli-couscous
- 4 dl täysjyväcouscousia
- ½ dl mantelilastuja tai paahdettuja pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa broilerin fileepihvit isohkoiksi paloiksi. Ruskista kahdessa erässä korkeareunaisessa pannussa tai pinnoitetussa kattilassa Oivariini rasvassa. Broilerin ei tarvitse olla läpikypsää tässä vaiheessa. Jätä sivuun odottamaan.
- Hienonna sipulit ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuullota Oivariini rasvassa. Lisää broilerit pannulle.
- Mausta suolalla, pippurilla, inkivääriraasteella ja kanelilla.
- Lisää tomaattimurska, omenatäysmehu ja oliivit. Anna kiehua n. 15 min kannen alla.
- Kypsennä sillä aikaa couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda siihen tulevat mantelilastut tai pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Lisää ne couscousin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
- Lisää lopuksi ruokakerma. Tarkista maku ja anna hautua kannen alla n. 5 min.
- Ripota halutessasi pinnalle tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa couscous-pedillä.
MIKÄ TAGINE ON?
- Valmista ruoka tagine-padassa (joka käy liedellä kypsennykseen) tai tavallisessa paistokasarissa. Voit käyttää myös paksupohjaista kattilaa.
- Tagine on peräisin Marokosta, Pohjois-Afrikasta. Taginella tarkoitetaan sekä kaksiosaista, kannellista savipataa että siinä valmistettua ruokalajia. Padan kartion muotoinen kansi palauttaa höyrystyneen veden ruokaan, näin se säilyy mehevänä. Padan pohjaosaa käytetään tarjoiluastiana. Tagine-patoja on olemassa monenkokoisia, osa soveltuu vain uunikäyttöön.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
126 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
10,7 g
Rasva
4,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kanelia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.