Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h 10 min
Yhteensä
2 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- 1½ tl suolaa
- ¾ dl hunajaa
- 1 dl (75 g) kivettömiä kalamata-oliiveja viipaleina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hunaja. Lisää viipaloidut oliivit. Alusta jauhot joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, eli n. 45 min.
- Sekoita taikina kulhossa tasaiseksi ja kaada kahteen voideltuun leipä- tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota hyvin.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Paista 200 asteessa 40 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
255 kcal
Proteiini
7,6 g
Hiilihydraatti
39,8 g
Rasva
6,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.