Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
35 min
Yhteensä
2 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl olutta tai kotikaljaa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- ½ dl siirappia
-
1 pussi (130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota kädenlämpöiseen olueeseen hiiva, suola ja siirappi. Lisää juustoraaste. Lisää joukkoon osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot. Lisää viimeisenä Oivariini.
- Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta kaksi pitkänomaista leipää. Käytä leivinpöydällä apuna jauhoja. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle. Kohota ne leivinliinan alla.
- Paista uunin ala/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
269 kcal
Proteiini
8,7 g
Hiilihydraatti
34,6 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
2,7 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.