Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
Täyte
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 1-2 (200 g) hapahkoa omenaa
- 1 tl kanelia
Tarjoiluun
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Laita irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja jauhota ne vehnäjauhoilla. Painele taikina pohjalle sekä reunoille, n. 5 cm:n korkeuteen.
- Sekoita täytteen ainekset huolella keskenään. Kaada vuokaan.
- Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t tai kunnes kypsä.
- Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Kakku on parhaimmillaan 1 - 3 päivää valmistuksesta, jolloin sen maut ovat tasoittuneet. Säilytä se jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
260 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
28,3 g
Rasva
13,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.