Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omena-puo­luk­ka­piirakka

Mantelimassa ja maustettu rahka tuovat makua omena-puolukkapiirakan täytteeseen.

Omena-puolukkapiirakka
Omena-puolukkapiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl pikakaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 50-100 g mantelimassaa
  • 1 iso omena
  • ½ dl (30 g) puolukoita
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl pikakaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • ¾ dl Valio maitoa

Täyte

  • 50-100 g mantelimassaa
  • 1 iso omena
  • ½ dl (30 g) puolukoita
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 7 min.
  3. Raasta tai hienonna mantelimassa veitsellä. Kuori ja paloittele tai lohko omena. Asettele mantelimassa, omena ja puolukat esipaistetulle pohjalle. Levitä rahka päälle.
  4. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 246 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 27,2 g
Rasva 12,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1