Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omena-suolapähkinästruudeli

Filotaikinasta voit tehdä nopean version saksalaisesta klassikosta, struudelista. Tässä jälkiruoassa yhdistyvät rapeus, pehmeys, makeus ja happamuus. Suolaiset rouskuvat pähkinät tuovat pehmeälle omenatäytteelle mukavaa vastapainoa. Tarjoa struudelia haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Omena-suolapähkinästruudeli
Omena-suolapähkinästruudeli

Ainesosat

struudelia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ pkt (12 puolikasta levyä) filotaikinaa
  • 800 g omenaa
  • 3 dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 2 dl suolapähkinöitä
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 suklaapatukkaa ( Snickers)

Ohje

  1. Ota filotaikinalevyt sulamaan n. 2 t ennen struudelin valmistamista, leikkaa taikinatanko kahteen osaan ja laita toinen takaisin pakastimeen.
  2. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot, -mehu, sokeri ja kanelitanko laakeaan kattilaan. Keitä n. 8 min, kunnes omenat ovat pehmenneet ja neste on lähes haihtunut.
  3. Hienonna pähkinät karkeasti veitsellä ja lisää omenoiden joukkoon.
  4. Sulata voi. Irrota yksi puolikas filotaikinalevy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele levy voisulalla. Laita päälle vielä 5 levyä, voitele jokainen pinnasta.
  5. Viipaloi suklaapatukat ohuiksi viipaleiksi ja asettele puolet viipaleista filolevylle. Lusikoi levyn keskelle puolet omenatäytteestä. Jätä reunoille 5 cm tyhjää tilaa.
  6. Nosta ensin päädyt, sitten reunat täytteen päälle. Käännä saumakohta rullan alle. Voitele rulla. Tee toinen rulla samoin.
  7. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  8. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 213 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 23 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search