Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Marenki
- 2 valkuaista
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelilastuja
Täyte
- 3 (250 g) hapahkoa omenaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten, säästä valkuaiset marenkiin. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22- 23 cm) tai uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte: Kuori ja poista omenista siemenkota. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot pannulle sokerin kanssa. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja omenat kypsyneet hiukan. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Anna jäähtyä.
- Laita kulhoon kerma ja rahka. Vaahdota.
- Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Irrota toinen pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä kerma-rahkaseos ja omenalohkot. Nosta toinen levy päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
261 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
26,9 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.