Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl sokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Päälle
- 3-4 (n. 400 g) kotimaista omenaa
- 1 rkl sokeria
- ¾ tl kanelia
-
1-2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita rahka, pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
- Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Anna taikinan kovettua hetken jääkaapissa ennen leivontaa.
- Muotoile taikina tangoksi. Leikkaa 16 osaan, pyöritä palloiksi.
- Taputtele pallot 2 mm:n vahvuisiksi, Ø 10 cm kokoisiksi pyöreiksi pohjiksi leivinpaperin päälle uunipellille (8 kpl / pelti). Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
- Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi, laita kulhoon. Mausta sokerilla ja kanelilla.
- Levitä pohjille vaniljarahkaa makusi mukaan ohuelti tai paksummin. Päällystä omenilla.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
LUUMUGALETTET
- Korvaa omenat luumuilla: Pese ja puolita luumut. Poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Valmista muuten kuten omenagalettet. Voit myös yhdistellä luumuja ja omenoita vuoroin leivonnaisiin.
VALMISTUS VALMIISTA VOITAIKINASTA
- Levitä 1 pak (500 g) voitaikinalevyjä leivinpaperin päälle uunipellille. Puolita levyt neliöiksi tai ota muotilla pyöreitä paloja. Päällystä muuten kuten yllä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
283 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
27,2 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
9,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.