Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenaherkku

Raejuustosta ja vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta yhdistettynä omenaan syntyy arjen jälkiruoaksi sopiva herkku.

Omenaherkku
Omenaherkku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2-4  (350 g) omenaa
  • 1 tl kanelia
  • ⅓ tl inkivääriä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 1 dl
    Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9 %
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike 9 % 1 l UHT laktoositon

Ohje

  1. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutioihin kaneli, inkivääri, sitruunamehu ja raejuusto.
  2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää se omenaseokseen. Tarkista makeus, lisää halutessasi sokeria.
  3. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 1,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search