Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
2.83
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1 dl mantelijauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 4-6 (600 g) kotimaista omenaa (hapanta)
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 vaniljatanko
-
5 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 1 rkl perunajauhoja
Marenki
- 3 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan (Ø 23cm) tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Painele päälle leivinpaperi tiiviisti, jotta reunat pysyvät ylhäällä paistamisen aikana. Voit myös käyttää paistoherneitä. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min, kunnes pohja on kypsä.
- Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi.
- Sulata paistinpannussa voi ja fariinisokeri. Lisää omenakuutiot pannuun ja kuullota hetki.
- Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen hamarapuolella. Lisää siemenet ja tanko pannulle.
- Lisää omenamehu (säästä 1/2 dl suurustamista varten) ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja omenat ovat lähes kypsiä. Poista vaniljatanko.
- Sekoita perunajauhot loppuun omenamehuun. Kaada ohuena nauhana pannulle. Anna kuplahtaa. Nosta pannu pois liedeltä. Vältä sekoittamista.
- Vatkaa valkuaiset marengiksi. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita.
- Levitä omenapaistos kypsän pohjan päälle. Pursota ja levitä lusikalla marenki pinnalle. Polta pintaa kaasupolttimella tai uunissa 225 asteessa n. 10 min, kunnes kauniin ruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
2,8 g
Hiilihydraatti
23,3 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3,6 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.