Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 200 g saunapalvikinkkua
- 1 (100 g) sipuli
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
100 g
Valio Oltermanni® Cheddar juustoaValio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
- 1 -2 (200 g) omenaa
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuustoLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
- 2 kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi vesi, sekoita.
- Voit tehdä piirakan joko irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 22 cm), jolloin siitä tulee korkeampi piiras (kuvassa) tai perinteiseen piirakkavuokaan (Ø 24 - 25 cm). Kakkuvuoka: Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen. Piirakkavuoka: Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Siirrä piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
- Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää kinkku ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut.
- Raasta juusto. Kuori ja kuutioi omena(t), n. 1 x 1 cm.
- Sekoita ruokakerma ja munat kulhossa.
- Levitä kinkku-sipuliseos vuoan pohjalle. Kaada päälle kerma-munaseos.
- Ripottele päälle kuutioitu omena ja sitten juustoraaste.
- Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa piirakka vielä hieman lämpimänä iltapala- tai kahvipöydässä, illanistujaisissa tai lounaana salaatin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
7,9 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.