Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenainen kinkkupiirakka

Omena on monikäyttöinen hedelmä, joka sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Anna kinkkupiirakalle piristysruiske omenakuutioilla.

Omenainen kinkkupiirakka
Omenainen kinkkupiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 200 g saunapalvikinkkua
  • 1 (100 g) sipuli
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 100 g
    Valio Oltermanni® Cheddar juustoa
    Valio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
    Valio Oltermanni® Cheddar e900 g
  • 1 -2  (200 g) omenaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 2 kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi vesi, sekoita.
  2. Voit tehdä piirakan joko irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 22 cm), jolloin siitä tulee korkeampi piiras (kuvassa) tai perinteiseen piirakkavuokaan (Ø 24 - 25 cm). Kakkuvuoka: Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen. Piirakkavuoka: Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Siirrä piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää kinkku ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut.
  6. Raasta juusto. Kuori ja kuutioi omena(t), n. 1 x 1 cm.
  7. Sekoita ruokakerma ja munat kulhossa.
  8. Levitä kinkku-sipuliseos vuoan pohjalle. Kaada päälle kerma-munaseos.
  9. Ripottele päälle kuutioitu omena ja sitten juustoraaste.
  10. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  11. Tarjoa piirakka vielä hieman lämpimänä iltapala- tai kahvipöydässä, illanistujaisissa tai lounaana salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search