Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenainen piparijuus­tokakku

Hauska piparikakku piristää jouluisen kahvipöydän.

Omenainen piparijuustokakku
Omenainen piparijuustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g pipareita
  • 60 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 500 g (5 dl) makeuttamatonta omenasosetta
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¾ tl kanelia
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Koristeluun

  • pipareita
  • vadelmia

Pohja

  • 150 g pipareita
  • 60 g Valio voita

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 500 g (5 dl) makeuttamatonta omenasosetta
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¾ tl kanelia
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa

Koristeluun

  • pipareita
  • vadelmia

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) pohjan kokoinen pala. Voitele reunat ja ripottele tomusokeria reunoille.
  2. Hienonna pohjaan tulevat piparit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 min. Purista vesi pois ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan (2 rkl). Yhdistä täytteen ainekset, lisää kerma vaahdotettuna. Kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä peitettynä jääkaapissa yli yön.
  4. Irrota kakku vuoasta. Koristele piparkakuilla ja vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 21,7 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1