Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenainen rahkatorttu

Mehevän rahkatortun täytteessä maistuu omenan lisäksi rusinat ja kaneli. Kerrassaan herkullista!

Omenainen rahkatorttu
Omenainen rahkatorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja

Pohjalle

  • 5-6 dl (400 g) omenakuutioita tai -viipaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 tl kanelia

Täyte


Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina leivinpaperin päälle irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoan pohjalle sekä voidelluille ja jauhotetuille reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa 10 min.
  3. Levitä pohjalle omenakuutiot ja rusinat. Mausta kanelilla.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 t 20 min.
  5. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 227 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 29,4 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search