Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenaleivokset

Itsetehty kermavoitaikina on vaivan väärti. Tarjoa näitä herttaisia pikkuleivoksia kahvi- tai teepöydässä.

Omenaleivokset
Omenaleivokset

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kermavoitaikina

  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 175 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 2-3 isoa omenaa
  • 1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • kanelia
  • sokeria

Pinnalle

  • tomusokeria

Tarjoiluun

Kermavoitaikina

  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 175 g Valio voita

Täyte

  • 2-3 isoa omenaa
  • 1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • kanelia
  • sokeria

Pinnalle

  • tomusokeria

Tarjoiluun

  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita seos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto; älä sekoita liikaa, että taikina ei sitkisty.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. 1/2 t.
  3. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.
  4. Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi (30 x 36 cm). Leikkaa se vielä neliöiksi (6 x 6 cm). Lusikoi neliöille omenaseosta. Ripota pinnalle kanelia ja hiukan sokeria.
  5. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 10 min. Ripota hiukan jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria siivilän läpi.
  6. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Käytä kermavoitaikinaa myös joulutorttuihin. Paista tähtitorttuja 200 asteessa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 342 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 22,4 g
Tyydyttynyt rasva 13 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1