
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kermavoitaikina
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 2-3 isoa omenaa
- 1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
- 2 rkl sitruunamehua
- kanelia
- sokeria
Pinnalle
- tomusokeria
Tarjoiluun
-
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Kermavoitaikina
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 175 g Valio voita
Täyte
- 2-3 isoa omenaa
- 1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
- 2 rkl sitruunamehua
- kanelia
- sokeria
Pinnalle
- tomusokeria
Tarjoiluun
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita seos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto; älä sekoita liikaa, että taikina ei sitkisty.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. 1/2 t.
- Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.
- Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi (30 x 36 cm). Leikkaa se vielä neliöiksi (6 x 6 cm). Lusikoi neliöille omenaseosta. Ripota pinnalle kanelia ja hiukan sokeria.
- Paista uunin keskiosassa 250 asteessa n. 10 min. Ripota hiukan jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria siivilän läpi.
- Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
342 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
30,3 g
Rasva
22,4 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kanelia
- sokeria
- tomusokeria
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.