
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
Täyte
- 4 (700 g) isoa, hapahkoa omenaa
- 80 g (1 dl) keltaisia rusinoita
- 50 g (1 dl) mantelirouhetta
- ½ dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
Voiteluun
- kananmunaa
Päälle
- mantelirouhetta ja/tai raesokeria
Taikina
- 250 g Valio maitorahkaa
- 250 g Valio voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
Täyte
- 4 (700 g) isoa, hapahkoa omenaa
- 80 g (1 dl) keltaisia rusinoita
- 50 g (1 dl) mantelirouhetta
- ½ dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
Voiteluun
- kananmunaa
Päälle
- mantelirouhetta ja/tai raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
- Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi tai paloittele pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täyteaineet keskenään.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoiseksi (n. 20 x 30 cm) levyiksi. Leikkaa taikina pidemmiltä reunoilta keskelle n. 3 cm:n suikaleiksi, kamman tapaan. Jätä keskelle leikkaamaton alue.
- Levitä täyte taikinalle. Nostele nauhat täytteen päälle kummaltakin sivulta vuorotellen. Nipistä nauhat kiinni. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
- Paista 200 asteessa n. 30 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
237 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
20,5 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelirouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.