Valmistusaika
Aktiivinen
7 h
Yhteensä
7 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 liivatelehti
-
5 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ½ dl sokeria
- 1 dl omenahilloa tai omenasosetta
- 3-4 (250 g) kotimaista omenaa
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kanelisiirappi
-
3 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ½ dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 0 kg sitruunamelissaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita liivatelehti kylmään veteen.
- Kiehauta omenatäysmehua ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää liivatelehti, sekoita kunnes se liukenee mehuun. Nosta kattila liedeltä.
- Lisää omenasose ja hienoksi raastetut omenat. Anna seoksen jäähtyä hiukan. Kaada kannelliseen kulhoon, jonka voit laittaa pakastimeen. Pakasta seosta 2 tuntia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimella, lisää sitten kermavaahto kevyesti lusikalla nostellen. Pakasta 2 tuntia. Vatkaa seosta. Pakasta vielä 2 t tai kunnes seos on sopivan kovaa.
- Jos serbetti on jäätynyt kovaksi, ota se etukäteen jääkaappiin temperoitumaan. Ota siitä lastuja tukevalla lusikalla annoskulhoihin.
- Tarjoa kylmää serbettiä lämpimän kanelisiirapin kanssa.
Kanelisiirappi
- Sekoita kattilassa omenatäysmehu, sokeri ja kanelitangot. Keitä n. 20 min tai kunnes sopivan sakeaa. Lisää sitruunamehu. Poista kanelitangot. Voit maustaa halutessasi ripauksella vaniljasokeria.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
110 kcal
Proteiini
0,5 g
Hiilihydraatti
16 g
Rasva
4,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunamelissaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.