
Valmistusaika
Aktiivinen
7 h
Yhteensä
7 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 liivatelehti
-
5 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ½ dl sokeria
- 1 dl omenahilloa tai omenasosetta
- 3-4 (250 g) kotimaista omenaa
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kanelisiirappi
-
3 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- ½ dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- sitruunamelissaa
- 1 liivatelehti
- 5 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
- ½ dl sokeria
- 1 dl omenahilloa tai omenasosetta
- 3-4 (250 g) kotimaista omenaa
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Kanelisiirappi
- 3 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
- ½ dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- sitruunamelissaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita liivatelehti kylmään veteen.
- Kiehauta omenatäysmehua ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää liivatelehti, sekoita kunnes se liukenee mehuun. Nosta kattila liedeltä.
- Lisää omenasose ja hienoksi raastetut omenat. Anna seoksen jäähtyä hiukan. Kaada kannelliseen kulhoon, jonka voit laittaa pakastimeen. Pakasta seosta 2 tuntia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimella, lisää sitten kermavaahto kevyesti lusikalla nostellen. Pakasta 2 tuntia. Vatkaa seosta. Pakasta vielä 2 t tai kunnes seos on sopivan kovaa.
- Jos serbetti on jäätynyt kovaksi, ota se etukäteen jääkaappiin temperoitumaan. Ota siitä lastuja tukevalla lusikalla annoskulhoihin.
- Tarjoa kylmää serbettiä lämpimän kanelisiirapin kanssa.
Kanelisiirappi
- Sekoita kattilassa omenatäysmehu, sokeri ja kanelitangot. Keitä n. 20 min tai kunnes sopivan sakeaa. Lisää sitruunamehu. Poista kanelitangot. Voit maustaa halutessasi ripauksella vaniljasokeria.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
110 kcal
Proteiini
0,5 g
Hiilihydraatti
16 g
Rasva
4,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunamelissaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.