Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Orzo-sienirisotto

Orzo on riisinjyvää muistuttava pasta, jota myös risoniksi ja jyväpastaksi kutsutaan. Tässä reseptissä orzosta valmistetaan risottotyylinen kostea ja maukas ruoka. Päälle paistetaan rapsakka päällinen pekonista, sipulista ja sienistä.

Orzo-sienirisotto
Orzo-sienirisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 rkl (30 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tuore fenkoli
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 pullo (330 ml) kuivaa omenasiideriä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2½ dl Orzo jyväpastaa
  • 1 dl
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ pkt (à 300 g)
    Valio Keisarinna® juustoa
    Valio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
    Valio Keisarinna® e300 g
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Sienilisäke

  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 punasipuli
  • 250 g (4 dl) kantarelleja putsattuna
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Ohje

  1. Sulata voi korkeareunaisella pannulla. Pese ja kuutioi fenkoli pieniksi kuutioiksi. Hienonna timjami. Lisää fenkoli ja timjami pannulle ja kuullota hetki.
  2. Kaada pannulle siideri ja anna kiehahtaa. Lisää vielä vesi, liemikuutio sekä pastajyvät. Anna hautua keskilämmöllä välillä sekoittaen n. 15 min.
  3. Valmista sienilisäke. Hienonna pekoni ja paista kuumalla pannulla rapeaksi. Ota pekonit hetkeksi syrjään. Viipaloi punasipuli ja paista pannulla putsattujen sienten kanssa kunnes sienten enin neste on haihtunut. Lisää pennulle pekoni sekä siirappi. Sienilisäke annostellaan valmiiden risottoannosten pinnalle.
  4. Jyväpastojen ollessa lähes kypsiä, lisää joukkoon crème fraîche sekä raastettu juusto. Mausta suolalla ja rouhi joukkoon ripaus mustapippuria. Ruoka saa jäädä mehevän kosteaksi.
  5. Annostele lautasille ja lisää annosten pinnalle sienilisäkettä. Tarjoile heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 9,3 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search