Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1½-1,8 kg
vasikan potkaaVoit kokeilla myös:
- 1½-1,8 kg naudan potkaa
- 50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voit kokeilla myös:- 1½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 350 g sipulia
- 300 g tomaattia
- 300 g porkkanaa
- 2-3 (125 g) varsisellerin vartta
- 5 dl tomaattimehua
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 liha-juuresliemikuutio
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl oreganoa
- 1 rasia (200 g)
Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoaValio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
Jaa resepti
Ohje
- Ota liha huoneenlämpöön n. 1 h ennen valmistamista.
- Ruskista potkaviipaleet voissa useammassa erässä isolla paistinpannulla, älä huuhtele pannua. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Nosta pataan.
- Lohko sipulit ja tomaatit. Paloittele porkkanat kuutioiksi ja viipaloi sellerit. Lisää pataan.
- Kaada tomaattimehu ja valkoviini paistinpannulle. Kuumenna kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutio ja mausteet. Kaada kuuma liemi lihojen ja kasvisten päälle. Painele raaka-aineita niin, että ne peittyvät liemen alle.
- Kypsennä pataa kannen alla 175 asteisessa uunissa 3 - 4 h. Ruoka valmistuu myös liedellä miedolla lämmöllä poreillen. Liha on valmista, kun se irtoaa jo osin luista.
- Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja sekoita kunnes se on sulanut tasaisesti. Tarkista suola.
- Osso bucco tarjoillaan perinteisesti risoton kanssa, mutta sen kanssa maistuvat myös keitetyt perunat, riisi tai tuore maalaisleipä.
LIHAVINKKI
- Jos sinulla ei ole saatavilla osso buccoon perinteisesti käytettävää vasikan potkaa, käytä jotakin muuta luullista naudanlihaa. Maukas pataruoka syntyy silti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 100 kcalProteiini 9,6 gHiilihydraatti 2,1 gRasva 5,2 gTyydyttynyt rasva 2,5 gRavintokuitu 0,8 gSuola 0,7 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.