Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Överibostonpulla

Bostonkakku on leivonnaisten klassikko eikä suotta; maukas kanelitäyte pehmeässä pullassa on vastustamatonta. Joskus kaipaa kuitenkin jotain extraa ja tässä ohjeessa on sitä! Pähkinän ja suklaan liitto yhdessä makean ja suolaisen yhdistelmän kanssa tyydyttää vaativimmankin herkkuhalun.

Överibostonpulla
Överibostonpulla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
    Voit kokeilla myös:

Täyte ja pinnalle

  • 1 prk (350 g) suklaa-pähkinälevitettä
  • 1 dl suolapähkinää
  • 1 dl (50 g) minivaahtokarkkeja
  • 50 g keksimuruja
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa keitettynä
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina 30 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä nutella,rouhitut suolapähkinät, 3/4 vaahtokarkeista ja keskimuru levylle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 10- 12 osaan, n. 5 cm levyisiksi paloiksi.
  4. Leivinpaperoi ø 23 cm:n rengasvuoka tai kakkuvuoka.
  5. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele munalla
  6. Paista 200 asteessa 25 - 30 min.
  7. Keitä kinuskikerma samalla sekoitellen paksuksi kastikkeeksi. Lusikoi kerma kakun pinnalle ja viimeistele lopuilla suolapähkinöillä sekä vaahtokarkeilla.

Vinkki

Halutessasi voit käyttää kaupan valmista pakastepullataikinaa, 800 g taikinaa on sopiva määrä yhteen bostonkakkuun.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 363 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 46,5 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search