Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Hasselpähkinäinen punajuurisalaatti on yksinkertaisesti lempeän maukas. Rapeaksi paistettu, suolainen grillijuusto antaa vaihtelua suutuntumaan. Jos vierastat kuminansiementen makua, ne voi jättää hyvin pois.

Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti
Paahdettu grillijuusto-punajuurisalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (300 g) raakaa punajuurta
  • 1 punasipuli
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 2 rkl
    hasselpähkinäöljyä
    Voit kokeilla myös:
    • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g rucolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl hasselpähkinää
  • 1 pkt (200 g) Valio Keittiön grillijuustoa
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Keitä punajuuret lähes kypsiksi vähässä vedessä, n. 40 min.
  2. Kuori ja viipaloi punajuuret ja punasipuli. Laita uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla (,rouhituilla kuminan siemenillä) ja hasselpähkinäöljyllä (voit käyttää myös oliivi- tai rypsiöljyä). Sekoita. Paahda uunin yläosassa 225 asteessa 15 min.
  3. Pese ja kuivaa rucola hyvin. Mausta öljyllä ja sitruunamehulla, sekoita. Asettele tarjoiluvadille.
  4. Hienonna hasselpähkinöitä hiukan veitsellä. Paahda pähkinärouhe kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes kauniin ruskeaa. Laita sivuun odottamaan.
  5. Viipaloi grillijuusto. Paista keskilämmöllä voissa. Kerrostele juusto, punajuuret ja sipuli rucolan päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinät.

Vinkki

Halutessasi voit viimeistellä salaatin paahdetuilla pekoniviipaleilla ja hunajalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 3,5 g
Rasva 16,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search