
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1¼ kg myskikurpitsaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1½ rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 200 g porkkanaa
- ½ tl inkivääriä
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ rkl limetti- tai sitruunamehua, tuorepuristettua
- 1¼ kg myskikurpitsaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1½ rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 200 g porkkanaa
- ½ tl inkivääriä
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 1 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
- 1½ rkl limetti- tai sitruunamehua, tuorepuristettua
Jaa resepti
Ohje
- Halkaise kurpitsa. Poista kurpitsan siemenet ja rihmasto.
- Litistä valkosipulinkynsien rakenne rikki veitsen lavalla. Poista kuoret. Hiero kurpitsan leikkuupinnat valkosipulilla ja jätä valkosipulit kurpitsan syvennyksiin. Voitele kurpitsan sisäpinnat öljyllä ja valuta loppu öljy valkosipulien päälle. Mausta kurpitsan puolikkaat kauttaaltaan suolalla.
- Nosta kurpitsat uunivuokaan tai -pellille ja paahda uunin yläosassa 225 asteessa 30 - 35 min.
- Valuta öljy ja valkosipulit paahdetuista kurpitsoista kattilaan. Lisää kattilaan myös kuorittu, viipaloitu porkkana. Kuumenna samalla sekoitellen muutama min. Mausta inkiväärillä.
- Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 10 min.
- Koverra kurpitsan sisus lusikalla kattilaan. Jos kurpitsa on vielä hieman kova, jatka keittämistä hetki, kunnes pehmenee.
- Lisää crème fraîche ja soseuta.
- Sekoita joukkoon kerma. Viimeistele maku sitrusmehulla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
44 kcal
Proteiini
0,7 g
Hiilihydraatti
2,1 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.