Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni150°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 ankanrintaa
- 1 dl timjamia hienonnettuna
- 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 dl öljyä
Vadelmaviinietikkakastike
- 2 rkl sokeria
- ¾ dl vadelmaviinietikkaa
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (100 g) sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl riistafondia
- 2½ dl vettä
- 3 dl punaviiniä
- 1 dl (50 g) vadelmia
- 3-4 vartta tuoretta timjamia
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Laita ankanrinnat vuokaan. Hiero pintaan yrtit sekä öljy. Peitä hyvin. Anna lihan marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Valmista kastike: Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi. Lisää vadelmaviinietikka, kiehauta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lisää kattilaan voi, hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynsi ja paista kuultavaksi. Lisää fondi, vesi, punaviini, vadelmat ja tuoreet yrtit ja keitä haihduttaen puoleen määrään. Siivilöi ja mausta maun mukaan suolalla sekä pippurilla. Vatkaa voi kastikkeen joukkoon lopuksi ennen tarjoilua.
- Asettele ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja paahda keskilämmöllä, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja pinta saanut kauniin värin. Ruskista nopeasti toinen puoli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä rinnat uunissa 150 asteessa noin 10 min tai kunnes sisälämpötila on noin 58 astetta. Anna vetäytyä 5 - 10 min ja leikkaa viipaleiksi.
- Asettele viipaloidut ankanrinnat kuumille lautasille ja kaada päälle kastiketta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
175 kcal
Proteiini
13,6 g
Hiilihydraatti
1,9 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.