Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 600 g porkkanoita (tasapaksuja)
-
50 g (0,5 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 40 g parmesaania hienoksi raastettuna
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ dl hienonnettua tilliä
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Pese porkkanat juuresharjalla. Halkaise ne pituussuunnassa. (Jos porkkanoiden kantaosat ovat kovin paksut, leikkaa kannoista suikaleet irti, jotta kantaosat eivät jäisi raaoiksi. Käytä palat myös ruokaan). Laita porkkanat uunivuokaan, osin päällekkäin.
- Yhdistä Oivariini, 2/3 dl parmesaania, hienonnetut valkosipulin kynnet, tilli, suola, sokeri ja etikka kulhossa. Lusikoi porkkanoille.
- Kypsennä uunin yläosassa 200 asteessa 20 min.
- Ota vuoka uunista ja lusikoi lientä porkkanoiden kostukkeeksi. Ripottele päälle loppu parmesaaniraaste ja paista vielä 10 min. Tarkista kypsyys.
- Viimestele pippurilla. Tarjoa liha- kana-, kasvis- tai kalaruokien lisukkeena. Porkkanat maistuvat mainiosti myös naposteluruokana illanistujaisissa.
PORKKANAT GRILLISSÄ
- Valmista porkkanat folionyyteissä seuraavanlaisesti: Leikkaa huolellisesti pestyt porkkanat (vinottain), 3 - 5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Laita n. 100 g porkkanaviipaleita n. 20 x 20 cm kokoisille foliopaloille. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja pippuria. Pirskottele päälle valkoviinietikkaa. Ripottele päälle parmesaani ja yrttisilppu.
- Nostele päälle noin ruokalusikallisen verran Oivariini rasvaa pieninä nokareina. Sulje nyytti väljästi ja nosta grilliin. Kypsennysaika on n. 20 min, riippuen grillin kuumuudesta ja porkkanaviipaleiden paksuudesta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
92 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatti
5,2 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.