Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paahtopaisti ja piparjuurismetana

Paahtopaisti sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen: arkeen ja juhlaan kylmänä tai lämpimänä. Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi. Tarjoa paahtopaistin kanssa pirteän mausteista piparjuurismetanaa.

Paahtopaisti ja piparjuurismetana
Paahtopaisti ja piparjuurismetana

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan paahtopaistia
  • 2 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg timjamia hienonnettuna
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Piparjuurismetana

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 15 g (2 rkl) piparjuurta raastettuna
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Paahtopaisti

  1. Ota paisti huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista. Hiero mausteet lihan pintaan. Paista pannulla Oivariini rasvassa kauttaaltaan, kunnes lihassa on kaunis paistopinta.
  2. Laita paisti uunivuokaan. Paina paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paisti uunin keskiosassa 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 58 astetta. Ota paisti uunista, anna sen vetäytyä folioon käärittynä n. 15 min. Voit myös jäähdyttää paistin kokonaan jos tarjoilet sen kylmänä. Leikkaa jäähtynyt paisti terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi.

Piparjuurismetana

  1. Sekoita kastikeaineet keskenään ja anna vetäytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 136 kcal
Proteiini 15,3 g
Hiilihydraatti 1,3 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search