Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pääsiäisbrita

Pääsiäisbrita on saanut inspiraation Budapest-leivoksesta. Pohjassa maistuu hasselpähkinä ja välissä kuohkean hedelmäinen kermavaahto sekä raikkaat mandariinit.

Pääsiäisbrita
Pääsiäisbrita

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte

Lisäksi

  • makeisia
  • 125 g Valio Eila® voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Valio Eila® kevytmaitojuomaa

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte

  • 1 prk (300/175 g) säilykemandariinilohkoja
  • 1 dl Valio kuohukermaa laktoositon
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mango-passio

Lisäksi

  • makeisia

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kanssa.
  2. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Valuta mandariinilohkot. Vaahdota kerma ja rahka.
  5. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä tai pursota rahkaseos ja lisää mandariinit. Nosta toinen levy päälle. Koristele pääsiäismakeisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 281 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 27,6 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Etsitkö inspiraatiota pääsiäiseen? 🐣 Mietitään yhdessä!

1