Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pääsiäissalaatti

Kaunis ja ruokaisa pääsiäissalaatti on täydellinen valinta kevään juhlahetkiin!

Pääsiäissalaatti
Pääsiäissalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g karitsan sisäfileetä

Marinadi

  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Salaatti

  • 1 pussi (200 g) salaattisekoitusta
  • 1 ruukku villirucolaa
  • 1 rasia (250 g) keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 150 g fetajuustoa

Salaatinkastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Minttu-jogurttikastike

  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi


Ohje

  1. Leikkaa liha kalvottomaksi. Sekoita marinadin ainekset. Laita liha marinoitumaan vähintään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Yhdistä minttu-jogurttikastikkeen ainekset kulhossa, soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Voit halutessasi hienontaa mintun myös veitsellä. Siirrä kastike kylmään maustumaan.
  3. Levitä salaattisekoitus ja rucola tarjoiluastialle. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Murenna feta. Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset ja valuta kastike salaatin joukkoon.
  4. Paista lihoja kuumalla pannulla rasvassa noin 1 minuutti/puoli. Voit myös grillata lihan. Anna lihan vetäytyä hetki folion alla ennen viipalointia. Halutessasi rouhaise pinnalle suolaa.
  5. Viipaloi liha salaatin pinnalle. Tarjoa salaatti minttu-jogurttikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 144 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search