Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pähkinä-suklaatorttu

Pähkinä-suklaatortussa maistuu myös piparkakkumauste. Helppo leivonnainen muistuttaa perinteisiä mokkapaloja ja on yhtä helppo valmistaa. Hasselpähkinärouhe tuo maun lisäksi kivaa suutuntumaa.

Pähkinä-suklaatorttu
Pähkinä-suklaatorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl suklaarouhetta
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

Kostutus

  • 1½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Kuorrutus

  • 200 g taloussuklaata
  • 1 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg hasselpähkinärouhetta

Ohje

  1. Sulata voi, jäähdytä. Lisää kerma ja maito voihin. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään
  2. Sekoita kuivia aineita muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-kermaseoksen kanssa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Paista 200 asteessa n. 20 min. Jäähdytä.
  4. Kostuta torttu ja anna vetäytyä hetki. Paloittele suklaa ja laita kerman kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen 3 - 4 min. Kaada kuorrutus kuumana tortulle. Koristele pähkinärouheella ennen kuin pinta kuivuu.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 345 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 38,2 g
Rasva 18,4 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hasselpähkinärouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search