Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pähkinäiset välipalamuffinssit

Nämä maapähkinällä ja banaanilla maustetut muffinssit käyvät hyvästä välipalasta tai aktiiviliikkujan makuun jopa kahvileipänä. Yksi muffinssi sisältää proteiinia 9,5 g.

Pähkinäiset välipalamuffinssit
Pähkinäiset välipalamuffinssit

Ainesosat

isoa muffinia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 (200 g) kypsä banaani
  • 1 dl (110 g) maapähkinävoita
  • ½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 2-3 rkl fariinisokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 40 g (0,5 dl) suolapähkinöitä
  • 0 kg
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa, hilloa tai Nutellaa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon

Lisäksi

  • isoa Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Soseuta maitorahka, banaani, maapähkinävoi ja maito sauvasekoittimella.
  2. Vaahdota munat ja fariiinisokeri. Jos käyttämäsi banaani on ruskeapilkkuinen 2 rkl sokeria riittää.
  3. Yhdistä vehnäjauho, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Rouhi pähkinät joukkoon, jätä hieman koristeluun.
  4. Yhdistä banaaniseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon jauhoseos, älä sekoita turhaan.
  5. Täytä muffinivuoat taikinalla 2/3 vuoan koosta. Lisää halutessasi päälle nokare tuorejuustoa ja upota se lusikalla taikinan sisään. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 22 min.
  7. Nauti jäähtyneet muffinit kylmän maidon kanssa välipalana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 10,1 g
Hiilihydraatti 21,3 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 2,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search