Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pähkinäkakku

Omenalla ja porkkanalla mehevöitetyt kakkupohjat saavat väliinsä pähkinäisen kinuskikreemin. Kuorrutteessa maistuu kinuski. Tämä kakku on hyvä tehdä päivää ennen tarjoilua, sillä sen maku vain paranee viileässä tekeytyessä.

Pähkinäkakku
Pähkinäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 hapahkoa omenaa raastettuna
  • 1 porkkana raastettuna

Täyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 1½ dl pähkinärouhetta esim. pekaani, pistaasi, cashew
  • ripaus sormisuolaa

Kuorrutus

Koristeluun

  • 0 kg syötäviä kukkia
  • 0 kg pähkinöitä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeri-rasvavaahtoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
  3. Sekoita lopuksi joukkoon raastetut omenat ja porkkana.
  4. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun Ø 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 25 min.
  5. Anna pohjien jäähtyä.
  6. Sekoita kreemin joukkoon rouhitut pähkinät ja ripaus sormisuolaa.
  7. Levitä pähkinäkreemi kakkupohjien väliin.
  8. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kakun pinnalle ja raunoille. Koristele syötävillä kukilla ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 316 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 28 g
Rasva 20,7 g
Tyydyttynyt rasva 10,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
  • syötäviä kukkia
  • pähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search