
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 min
Yhteensä
52 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 100 g (2 dl) kivettömiä kirsikoita
- 250 g suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella
- ½-1 dl hasselpähkinärouhetta
Pinnalle
-
hasselpähkinäjauhettaVoit kokeilla myös:
- sokeria
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle
- 3 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
- 100 g (2 dl) kivettömiä kirsikoita
- 250 g suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella
- ½-1 dl hasselpähkinärouhetta
Pinnalle
- hasselpähkinäjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon nuolijalla sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
- Kumoa pohja pähkinäjauheella tai sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
- Nosta suklaa-pähkinälevite esim. lämpimään vesihauteeseen, että se notkistuu kunnolla. Yhdistä joukkoon pähkinärouhe.
- Levitä torttupohjalle ensin suklaa-pähkinälevite, sitten kirsikkarahka (ja paloitellut kirsikat) jättäen n. 2 cm toisesta reunasta ilman täytettä. Rullaa leivinpaperin avulla levy rullaksi niin, että täyttämätön reunaosa jää alasaumaksi. Nosta torttu kylmään, kunnes tarjoillaan.
Vinkki pähkinäjauheesta
- Pähkinäjauhetta saa valmiina, mutta sitä voi myös jauhaa nopeasti pähkinärouheesta tai kokonaisista pähkinöistä teholeikkurissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
273 kcal
Proteiini
7,3 g
Hiilihydraatti
31,7 g
Rasva
12,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- hasselpähkinäjauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.