Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu

Kaikille tuttu kääretorttu on kahvipöydän herkku, joka kantaa vuosikymmenestä toiseen. Nyt täytteissä maistuvat herkullinen kirsikka ja sille makuparina suklainen pähkinälevite. Kirsikoiden lisääminen täytteeseen tuo raikkaan lisän leivonnaiseen, mutta ei ole välttämätöntä maukkaan kirsikkarahkan ansioista.

Pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu
Pähkinäsuklainen kirsikkakääretorttu

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin ja päälle

  • 3 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikka
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g kirsikka laktoositon
  • 100 g (2 dl) kivettömiä kirsikoita
  • 250 g suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella
  • ½-1 dl hasselpähkinärouhetta

Pinnalle

  • 0 kg
    hasselpähkinäjauhetta
    Voit kokeilla myös:
    • 0 kg sokeria

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos vaahtoon nuolijalla sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
  4. Kumoa pohja pähkinäjauheella tai sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  5. Nosta suklaa-pähkinälevite esim. lämpimään vesihauteeseen, että se notkistuu kunnolla. Yhdistä joukkoon pähkinärouhe.
  6. Levitä torttupohjalle ensin suklaa-pähkinälevite, sitten kirsikkarahka (ja paloitellut kirsikat) jättäen n. 2 cm toisesta reunasta ilman täytettä. Rullaa leivinpaperin avulla levy rullaksi niin, että täyttämätön reunaosa jää alasaumaksi. Nosta torttu kylmään, kunnes tarjoillaan.

Vinkki pähkinäjauheesta

  1. Pähkinäjauhetta saa valmiina, mutta sitä voi myös jauhaa nopeasti pähkinärouheesta tai kokonaisista pähkinöistä teholeikkurissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 273 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 31,7 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hasselpähkinäjauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search