Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 55 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.46
tähteä viidestä
13 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4½ dl sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1½ dl tummaa olutta
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
-
½ rasia (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1 dl (125 g) suklaa-pähkinälevitettä, Nutella
Kuorrutus
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
- 175 g tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää loput raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Laita leivinpaperi uunipellille. Pienennä kakun paistoalue pienemmäksi nostamalla leivinpaperin reunaa n. 30 x 25 cm kokoiseksi ja tukemalla paperin reunaa uunin kestävällä astialla. Kaada taikina leivinpaperille. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min kypsäksi (kokeile tikulla). Kakun rakenteen kuuluu olla tahmean kosteaa, toffeemaista ja hieman kohoavilta reunoilta jopa karamellisoitunutta. Kakkulevyn paksuus on n. 1 ½ cm.
- Anna jäähtyä kunnolla.
- Leikkaa kakkulevy kahtia. Tasaa reunoja tarvittaessa. Nosta kakkulevy paistopuoli alaspäin tarjoiluvadille tai leivinpaperin päälle. Voitele tuorejuustolla. Voitele toisen levyn pinta Nutellalla.
- Nosta levyt päällekkäin täytteet vastakkain. Painele kakku jämäkästi tasaiseksi.
- Valmista kuorrutus: Kuumenna Koskenlaskija ja paloiteltu kattilassa samalla sekoitellen kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrutus nopeasti kakun päälle, tasoita nopeasti, sillä se jähmettyy nopeasti.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
349 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
44,1 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.