Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g jauhoista perunaa
- 500 g juureksia, esim. porkkana, palsternakka, lanttu
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1 dl
Valio kevytmaitoa kuumennettunaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
Sieni-broilerikastike
- 5 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 400 g broilerin jauhelihaa
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 2 tl worcesterkastiketta
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 lihaliemikuutio
- 4 dl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin juuressose. Kuori ja lohko perunat. Kuori ja kuutioi myös muut juurekset ja keitä ne kypsiksi suolalla (1 tl) maustetussa vedessä. Leikkaa lanttu ja porkkanat pienemmiksi kuutioiksi kuin peruna ja palsternakka, niin ne kypsyvät yhtäaikaa.
- Valuta juureksista keitinvesi pois. Soseuta juurekset esimerkiksi sähkövatkaimella tai survimella. Lisää joukkoon Oivariini sekä kuumaa maitoa sen verran, että koostumus on sopiva. Vatkaa muna jäähtyneen juuressoseen joukkoon.
- Pilko sieniä pienemmiksi ja paahda niitä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Siirrä sivuun.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Paista broilerin jauheliha paistinpannulla Oivariini rasvassa, lisää joukkoon sipulit ja kuullosta hetki, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää jauhelihan joukkoon paahdetut sienet, mausteet, lihaliemikuutio ja vesi, anna hautua 5 min.
- Kaada jauheliha-sieniseos laakeaan uunivuokaan. Lusikoi juuressose vuokaan jauhelihan päälle. Kypsennä uunin keski-/yläosassa 225 asteessa n. 25 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
80 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
6,9 g
Rasva
3,4 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.