
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 650 g nahattomia ahvenfileitä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Perunapuolituiset
- 4 (à n. 250 g) rosamunda-perunaa
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ tl suolaa
- 1 dl tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia
- 2 rkl korppujauhoja
Paistamiseen ja vuokaan
-
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Lisäksi
- sitruuna- tai limettilohkoja
- 650 g nahattomia ahvenfileitä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Perunapuolituiset
- 4 (à n. 250 g) rosamunda-perunaa
- 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia
- 2 rkl korppujauhoja
Paistamiseen ja vuokaan
- Valio Oivariini® juoksevaa
Lisäksi
- sitruuna- tai limettilohkoja
Jaa resepti
Ohje
Perunapuolituiset
- Pese ja halkaise perunat. Pistele leikkuupintaan veitsellä muutamia syviä viiltoja.
- Sekoita Oivariini juokseva ja suola pienelle lautaselle. Laita viereen omille lautasilleen myös hyvin pieneksi hienonnettu yrttihakkelus ja korppujauhot. Paina perunoiden leikkuupinnat ensin rasvaan, sitten kevyesti yrtteihin ja lopuksi korppujauhoon.
- Nosta perunapuolituiset voideltuun uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.
- Kypsennä 200 asteessa ½ h. Jos haluat hieman ruskistusta pintaan, nosta perunat lopuksi n. minuutiksi grillivastuksen alle.
Paistetut ahvenfileet
- Paista ahvenfileet Oivariini rasvassa pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ajoita paistaminen lähelle perunoiden valmistumista.
- Tarjoa ahvenfileet perunoiden, salaatin tai lämpimien kasvisten ja sitruslohkojen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
97 kcal
Proteiini
8,3 g
Hiilihydraatti
9,6 g
Rasva
2,5 g
Tyydyttynyt rasva
0,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- Valio Oivariini® juoksevaa
- sitruuna- tai limettilohkoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.