Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Palapaisti

Palapaisti on lihapatojen klassikko, jonka moni muistaa lapsuudenkodin tai mummolan keittiöistä. Mureuden ja mehevyyden takana on kärsivällinen haudutus. Lisukkeeksi keitetyt perunat ja maukas viikonloppuruoka on valmis!

Palapaisti
Palapaisti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 700 g naudanpaistia sisä- tai paahtopaistia
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl vettä, pannun huuhteluun
  • 4 dl lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa

Suurus

Lisäksi

  • tuoretta persiljaa
  • 700 g naudanpaistia sisä- tai paahtopaistia
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 dl vettä, pannun huuhteluun
  • 4 dl lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa

Suurus

  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. ½ h ennen paistamista. Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
  2. Kuutioi liha ja ruskista parissa erässä pannulla. Lisää sipulit ja porkkanat lihojen joukkoon ensimmäisen paistoerän lopussa hetkeksi ja siirrä pataan. Kaada pannulle vähän vettä (n. 1 dl) ja lisää huuhteluliemi pataan. Paista toinen erä lihaa ja huuhtele taas pannu samoin.
  3. Kuumenna pata kiehuvaksi ja lisää lihaliemi, laakerinlehdet ja suola. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 2 h, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vähän vettä.
  4. Vatkaa vehnäjauhot pippurikermaan tasaiseksi seokseksi. Lisää suurus kiehuvaan pataan ja anna hautua vielä n. 10 min.
  5. Tarjoa palapistin kanssa keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 2,9 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1