Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Palsternak­ka­laatikko

Palsternakkalaatikko on kiva lisä perinteisten joululaatikkojen kaveriksi. Viimeistele laatikon pinta aromikkailla pekaanipähkinöillä.

Palsternakkalaatikko
Palsternakkalaatikko

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g palsternakkaa
  • 500 g perunaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 dl keitinvettä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl kanelia
  • ¼ (0,2 tl) jauhettua inkivääriä
  • ¼ (0,2 tl) muskottipähkinää

Pinnalle

  • 1 rkl korppujauhoja
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl (30 g)
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 500 g palsternakkaa
  • 500 g perunaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 dl keitinvettä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl kanelia
  • ¼ (0,2 tl) jauhettua inkivääriä
  • ¼ (0,2 tl) muskottipähkinää

Pinnalle

  • 1 rkl korppujauhoja
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl (30 g) Valio voita

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi palsternakat sekä perunat kattilaan. Lisää vettä niin että kasvikset juuri peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja keitä kypsiksi.
  2. Ota 1 dl keitinvettä talteen, kaada loppu vesi pois.
  3. Soseuta survimella.
  4. Sekoita kerma ja keitinvesi soseeseen. Lisää muna ja mausteet.
  5. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pintaa halutessasi lusikalla.
  6. Ripottele pinnalle korppujauhot ja pähkinät. Lisää voi nokareina päälle.
  7. Kypsennä uunissa 175 asteessa 1 h.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 11,5 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1