Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pannukakku

Onko hakusessa maailman paras pannukakku? Mikäli teitä on uskominen, tässä saattaa hyvinkin olla sellainen. Pannari on lapsiperheiden suosikki, mutta se maistuu myös vanhemmille herkkusuille. Hernekeiton jälkiruokana pannukakku on ehdoton valinta.

Pannukakku
Pannukakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1 l
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Ohje

  1. Aloita pannukakun valmistaminen vatkaamalla munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini®.
  3. Anna turvota 30 minuuttia.
  4. Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan).
  5. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperin päälle.
  6. Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä noin 13 minuuttia tai kunnes pannukakun pinta ja pohja on saanut kauniin värin.

Vinkki

Lisää pannukakkutaikinaan halutessasi 1-2 raastettua porkkanaa tai omenaa. Suolaiseen versioon voi lisätä pieneksi kuutioitua kinkkua tai ruskistettua pekonia. Jätä suolaisesta pannukakusta sokeri pois.Tarjoile pannukakku hillon tai marjasurvoksen ja vaniljakastikkeen, kermavaahdon, leivontakreemin tai maustetun rahkan kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 164 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 19 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search