Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pannusilli ja paahdetut yrttiperunat

Edullista, mutta maukasta ja ravitsevaa! Silli nautitaan suomalaisissa kodeissa yleisimmin kylmänä maustekastikkeessa. mutta silli toimii mainiosti myös paistettuna. Pannusilli tomaattikastikkeessa Välimeren tyyliin maistuu sekä lämpimänä, että kylmänä.

Pannusilli ja paahdetut yrttiperunat
Pannusilli ja paahdetut yrttiperunat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pannusilli

  • 1 (200 g) kokonainen silli
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 punasipuli
  • 1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa + vettä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 50 g (1,5 dl) vihreitä oliiveja
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Paahdetut yrttiperunat

  • 750 g perunaa
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl kuivattua yrttiseosta provencale
  • 1½ tl suolaa
  • 2-3  valkosipulin kynttä

Yrttikastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 2 tl kuivattua yrttiseosta provencale
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Pese perunat hyvin, paloittele tarvittaessa pienemmiksi. Hiero pintaan mausteet ja sulatettu voi. Paista uunissa 200 asteessa n. 1h, kunnes kypsiä ja rapsakoita.
  2. Leikkaa sillistä kaksi filettä. Jauhota sillit, paista voissa rapeiksi. Lisää viipaloitu sipuli ja tomaattimurska pannulle. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja lisää sekin pannulle. Anna hautua keskilämmöllä 15 min. Lisää oliivit.
  3. Sekoita yrttikastike.
  4. Tarjoa silli perunoiden ja yrttikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search