Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
7 h 10 min
Yhteensä
7 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl vehnäjauhoja
Yrtti-Labneh
-
1 prk (400 g)
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl suolaa
- 1 pieni valkosipulin kynsi puristettuna
- ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Aloita labnehin valmistuksesta: sekoita jogurttiin suola ja mausteet. Laita seos valumaan suodatinpaperilla vuorattuun suodattimeen tai siivilään. Laita kannun tai kulhon päälle ja nosta jääkaappiin valumaan (mielellään 6 t tai yli yön).
- Pitaleivät: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, paprikajauhe ja tomaattipyre.
- Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja, että saat taikinaan sitkoa.
- Taputtele taikinan pinnalle 1 rkl jauhoja. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina 8:aan osaan. Pyöritä pulliksi.
- Kauli ne jauhoja apuna käyttäen n. 1 cm:n paksuisiksi, pyöreiksi leipäsiksi (Ø 12-15 cm). Laita kahdelle pellille leivinpaperille. Kohota hyvin leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, vähintään 30 min.
- Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä.
- Halkaise pitaleivät ja täytä yrtti-labnehilla. Tarjoa aterian lisäkkeenä tai salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
154 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
23,1 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.