Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paprikapiiras

Paprikainen piiras sopii aikuiseen makuun illanistujaisiin tai lounasruoaksi salaatin kanssa tarjottuna.

Paprikapiiras
Paprikapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kauralesettä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ dl
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon

Täyte

  • 3 (450 g) eriväristä paprikaa
  • 1-2  (250 g) sipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ tl suolaa
  • 1¾ dl
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1½ tl paprikajauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 100 g (2 dl)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Paprikoiden pintaan

  • 0 kg oliiviöljyä

Ohje

  1. Aloita täytteestä: Leikkaa paprikat isoiksi lohkoiksi. Kypsennä kuori ylöspäin uunin yläosassa 250 asteessa n. 15 min, kunnes pinta saa tumman täplikkään värin. Laita paprikat muovin alle 5 minuutiksi. Poista ohut pintakuori.
  2. Hienonna sipuli. Kuullota pehmeäksi rasvassa pannulla. Mausta suolalla. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
  3. Pohja: Yhdistä jauhot, leseet, savupaprikajauhe ja leivinjauhe. Lisää Oivariini ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja taputtele voidellun uunivuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
  4. Yhdistä täytteeseen tuleva kuullotettu sipuli, ruokakerma, mausteet ja munat sekä juustoraaste.
  5. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle paprikalohkot. Sipaise niille hiukan öljyä.
  6. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 183 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 13,5 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • oliiviöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search