Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
37 min
Yhteensä
1 h 17 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kauralesettä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
¾ dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
Täyte
- 3 (450 g) eriväristä paprikaa
- 1-2 (250 g) sipulia
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ¾ tl suolaa
-
1¾ dl
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1½ tl paprikajauhetta
- 2 kananmunaa
-
100 g (2 dl)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Paprikoiden pintaan
- 0 kg oliiviöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Aloita täytteestä: Leikkaa paprikat isoiksi lohkoiksi. Kypsennä kuori ylöspäin uunin yläosassa 250 asteessa n. 15 min, kunnes pinta saa tumman täplikkään värin. Laita paprikat muovin alle 5 minuutiksi. Poista ohut pintakuori.
- Hienonna sipuli. Kuullota pehmeäksi rasvassa pannulla. Mausta suolalla. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
- Pohja: Yhdistä jauhot, leseet, savupaprikajauhe ja leivinjauhe. Lisää Oivariini ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja taputtele voidellun uunivuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
- Yhdistä täytteeseen tuleva kuullotettu sipuli, ruokakerma, mausteet ja munat sekä juustoraaste.
- Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle paprikalohkot. Sipaise niille hiukan öljyä.
- Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa esim. illanistujaisissa raikkaan salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
183 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
13,5 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- oliiviöljyä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.