Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paris Brest

Paris Brest on ranskalainen leivos- ja jälkiruokaklassikko. Tuulihatturenkaat täytetään makealla mantelikinuskilla ja kuohkealla luumu-kanelivaahdolla.

Paris Brest
Paris Brest

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¾ dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Lisäksi

  • 1 kananmuna, voiteluun
  • ½ dl Paahdettuja suolattuja manteleita, rouhittuna

Luumu-kanelivaahto

Mantelikinuski

  • 1 prk
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 1 dl Paahdettuja suolattuja manteleita

Koristeluun

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Valmista tuulihattumassa. Laita kattilaan voi, maito, vesi ja sokeri. Kiehauta seos. Siirrä kattila levyltä ja lisää jauhot kerralla joukkoon, sekoita massa nuolijalla käännellen tasaiseksi. Käännä levy pienelle ja kypsennä massaa hetki koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät ja massa irtoaa kattilan reunoista kiinteänä pallona. Jäähdytä massa.
  2. Lisää kananmunat jäähtyneeseen tuulihattumassaan yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää.
  3. Pursota massasta 9 rengasta leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla. Ripottele pintaan mantelirouhetta.
  4. Paista tuulihatut uunin keskiosassa tasalämmöllä 200 asteessa noin 25 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  5. Valmista luumu-kanelivaahto. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
  6. Valmista mantelikinuski. Laita kinuski ja pähkinät korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  7. Kokoa leivokset. Halkaise tuulihatut. Pursota tai lusikoi pohjalle kinuskia. Pursota reilusti vaahtoa kinuskin pinnalle. Aseta kansi vaahdon päälle ja koristele tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 273 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 16 g
Rasva 20,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search