Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h 15 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta / 2 täytettyä filorullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 isoa (225 g) filotaikinalevyä, esim. Kanaki
- 100 g parmankinkkua
- 1 pussi (80 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
- 10 kuivattuja, pehmeitä viikunoita
-
200 g
Valio Keisarinna® juustoaValio Keisarinna® on ainoa lajissaan: pitkään kypsytetty, puolikova herkuttelujuusto, jonka maussa on samaa hienostunutta karamellimaisuutta…
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Ota filotaikinalevyt sulamaan n. 2 t ennen ruoan valmistamista. Filotaikinalevypaketti (450 g) sisältää yleensä 12 isoa arkkia. Leikkaa tällöin pakkauksen taikinalevyt kahtia, jolloin saat 24 puolikasta palaa (koko n. 25 x 35 cm). Tästä määrästä tarvitset puolet. Laita loput takaisin pakastimeen tai jääkaappiin myöhempää käyttöä varten.
- Levitä parmankinkut leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 250 asteisen uunin yläosassa 3 min. Tee pellille tilaa ja lisää rouhitut saksanpähkinät. Paahda vielä 2 min.
- Leikkaa viikunat viipaleiksi. Raasta juusto. Hienonna kinkut.
- Nosta yksi filotaikinalevy leivinpaperille uunipellille. Voitele levy voisulalla. Laita päälle vielä 5 levyä, voitele jokainen pinnasta. Tee toinen samanlainen.
- Levitä täytteet filolevyille aloittaen juustoraasteesta. Jätä reunoille 5 cm tyhjää tilaa. Säästä halutessasi hieman kinkkua koristeluun.
- Sulje rullaksi: nosta ensin päädyt, sitten reunat täytteen päälle. Käännä saumakohta rullan alle. Voitele voisulalla.
- Paista rulla kerrallaan uunin keskiosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Jos paistat rullat kiertoilmauunissa yhtä aikaa, alenna lämpö 180 asteeseen.
- Leikkaa hieman jäähtynyt rulla annospaloiksi. Koristele halutessasi paahdetulla parmankinkulla.
TARJOILUVINKIT
- Tarjoa filorulla alku- tai väliruokana tai illanistujaisissa glögin tai valkoviinin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
398 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatti
16,9 g
Rasva
33,6 g
Tyydyttynyt rasva
16,5 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.