Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
13 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 17 isoa paahtoleipäviipaletta, esim. Oululainen Reilu vehnä
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Kostutukseen
- 2 dl kasvislientä
Parsa-kurkkutäyte
- 1 nippu (450 g) tuoretta, vihreää parsaa
- 130 g kurkkua
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
Porkkana-kevätsipulitäyte
-
1 pussi (150 g)
Valio Keittiön salaattijuustomuruaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 iso porkkana
- 2 kevätsipulia varsineen
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
Koristeluun
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ripaus suolaa
- 50 g kurkkua
- 1 porkkana
- 3-5 kirsikkatomaattia
- 0 kg basilikan lehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Aloita voileipäkakun valmistaminen esikäsittelemällä parsat. Jätä yksi raaka parsa koristeluun. Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä suolalla maustetussa vedessä 4 - 6 min. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa), jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- Säästä muutaman parsan nuppu koristeluun. Puolita kurkku, poista siemenosa. Hienonna kurkku ja parsat. Yhdistä parsa-kurkkutäytteen ainekset ja sekoita.
- Kaada salaattijuustomuru kulhoon. Raasta porkkana raastimen karkealla terällä. Hienonna kevätsipulit ja valuta aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
- Vuoraa kakkuvuoka (Ø n. 23 cm) kelmulla.
- Leikkaa ohuelti leipäviipaleiden reunat pois. Käytä kakussa myös kantapalat, kostuta ne hyvin. Nosta leikkuulaudalle kuusi viipaletta ja kostuta molemmin puolin kasvisliemellä, esim. pullasudilla. Leikkaa viipaleet vuoan reunan korkuisiksi, asettele ne reunoille.
- Kokoa pohjakerros leipäviipaleista. Kostuta. Levitä päälle puolet basilikasta ja parsa-kurkkutäyte. Tasoita.
- Kokoa välikerros viipaleista kuten pohjakerros. Kostuta ja levitä päälle loput basilikasta ja porkkana-kevätsipulitäyte. Tasoita ja aseta päälle vielä leipäkerros. Pienet kolot eivät haittaa, sillä viimeinen kerros on kumottuna kakun pohjakerros. Kostuta hyvin.
- Peitä kakku kelmulla. Laita esim. lautanen painoksi päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa väh. 6 h, mieluiten seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku suoraan tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa, mausta. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla ja käytä n. 1 dl siitä koristelupursotuksiin: Lusikoi vaahto pursotuspussiin. Leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota pieniä palloja vieri viereen kakun päälle.
- Koristele kakku keitettyjen parsojen nupuille ja kurkku- ja porkkanaruusukkeilla, kirsikkatomaateilla, basilikan lehdillä ja raa'asta parsasta vuolletuilla ohuilla suikaleilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
140 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
10,9 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- basilikan lehtiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.