Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Parsa-basi­li­ka­voi­lei­päkakku

Kevät on parsan parasta aikaa ja sitä kannattaa siis hyödyntää kevään juhlien tarjoiluissa! Perinteestä poiketen tämä voileipäkakku vuorataan kauttaaltaan leivällä ja sisäosan leipäkerrosten väliin laitetaan kahta tuhtia kasvistäytettä. Koristelussa voi käyttää vapaasti omaa luovuutta!

Parsa-basilikavoileipäkakku
Parsa-basilikavoileipäkakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 17 isoa paahtoleipäviipaletta, esim. Oululainen Reilu vehnä
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Kostutukseen

  • 2 dl kasvislientä

Parsa-kurk­kutäyte

  • 1 nippu (450 g) tuoretta, vihreää parsaa
  • 130 g kurkkua
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Porkkana-ke­vät­si­pu­litäyte

Koristeluun

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ripaus suolaa
  • 50 g kurkkua
  • 1 porkkana
  • 3-5  kirsikkatomaattia
  • basilikan lehtiä

Pohja

  • 17 isoa paahtoleipäviipaletta, esim. Oululainen Reilu vehnä
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Kostutukseen

  • 2 dl kasvislientä

Parsa-kurk­kutäyte

  • 1 nippu (450 g) tuoretta, vihreää parsaa
  • 130 g kurkkua
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Porkkana-ke­vät­si­pu­litäyte

  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • 1 iso porkkana
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita öljyssä
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa

Koristeluun

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
  • ripaus suolaa
  • 50 g kurkkua
  • 1 porkkana
  • 3-5  kirsikkatomaattia
  • basilikan lehtiä

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen esikäsittelemällä parsat. Jätä yksi raaka parsa koristeluun. Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä suolalla maustetussa vedessä 4 - 6 min. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa), jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  2. Säästä muutaman parsan nuppu koristeluun. Puolita kurkku, poista siemenosa. Hienonna kurkku ja parsat. Yhdistä parsa-kurkkutäytteen ainekset ja sekoita.
  3. Murustele salaattijuustot kulhoon. Raasta porkkana raastimen karkealla terällä. Hienonna kevätsipulit ja valuta aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
  4. Vuoraa kakkuvuoka (Ø n. 23 cm) kelmulla.
  5. Leikkaa ohuelti leipäviipaleiden reunat pois. Käytä kakussa myös kantapalat, kostuta ne hyvin. Nosta leikkuulaudalle kuusi viipaletta ja kostuta molemmin puolin kasvisliemellä, esim. pullasudilla. Leikkaa viipaleet vuoan reunan korkuisiksi, asettele ne reunoille.
  6. Kokoa pohjakerros leipäviipaleista. Kostuta. Levitä päälle puolet basilikasta ja parsa-kurkkutäyte. Tasoita.
  7. Kokoa välikerros viipaleista kuten pohjakerros. Kostuta ja levitä päälle loput basilikasta ja porkkana-kevätsipulitäyte. Tasoita ja aseta päälle vielä leipäkerros. Pienet kolot eivät haittaa, sillä viimeinen kerros on kumottuna kakun pohjakerros. Kostuta hyvin.
  8. Peitä kakku kelmulla. Laita esim. lautanen painoksi päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa väh. 6 h, mieluiten seuraavaan päivään.
  9. Kumoa kakku suoraan tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa, mausta. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla ja käytä n. 1 dl siitä koristelupursotuksiin: Lusikoi vaahto pursotuspussiin. Leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota pieniä palloja vieri viereen kakun päälle.
  10. Koristele kakku keitettyjen parsojen nupuille ja kurkku- ja porkkanaruusukkeilla, kirsikkatomaateilla, basilikan lehdillä ja raa'asta parsasta vuolletuilla ohuilla suikaleilla.

Vinkki

Kakku leikkautuu parhaiten sahalaitaisella veitsellä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 137 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 10,8 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1