Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMausteliemi
- 3 salottisipulia hienonnettuna
- 1½ dl valkoviinietikkaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Maltaise-kastike
- 1 dl maustelientä
- 5 keltuaista
-
250 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- ½ tl tabascoa
-
1 dl
Valio appelsiinitäysmehuaValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Lisäksi
- 1 nippu tuoretta, vihreää parsaa
Jaa resepti
Ohje
Mausteliemi
- Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.
Maltaise-kastike
- Laita kattilaan vettä n. 1/2 sen tilavuudesta, keitä. Sekoita siivilöity mausteliemi ja munat keskenään metallikulhossa (kulhon tulee olla suurempi kuin kattilan, jotta höyrystyvää vettä ei pääse kulhoon). Laita kulho kattilan päälle. Anna kuumentua sekoitellen.
- Kun seos alkaa saostua, ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voi ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
- Mausta suolalla, sokerilla, tabascolla ja appelsiinimehulla. Sekoita tasaiseksi.
- Peitä kulho alumiinifoliolla tai kannella, jotta kastike pysyy lämpimänä.
Parsat
- Kuori parsat nupuista alaspäin. Poista puumaiset tyvet.
- Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 5 min. Jos keität parsat pystyasennossa esim. parsakattilassa, jätä nuput vedenpinnan yläpuolelle.
- Tarjoa parsat heti lämpimän Maltaise-kastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
2,1 g
Rasva
16,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.