Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 nippua (n. 2 kg) tuoretta parsaa
Korvasienimuhennos
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 dl esikäsiteltyjä korvasieniä
- 2 salottisipulia
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoaValio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
- 0 kg suolaa
- 0 kg valkopippuria
- 0 kg kirveliä
Jaa resepti
Ohje
- Korvasienten käsittely ennen ruoanlaittoa: Liota ja huuhtele halkaistuja korvasieniä runsaassa kylmässä vedessä ennen keittämistä, että saat sienistä kaiken hiekan pois.
- Nosta puhdistetut sienet kattilaan runsaaseen kylmään veteen eli 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Kuumenna ja keitä vähintään 5 minuuttia. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
- Huuhtele sienet huolellisesti juoksevalla, kylmällä vedellä ja toista keittäminen, vähintään viiden minuutin keittoaika. Huuhtele sienet lopulta huolellisesti, valuta, puristele liika vesi pois ja hienonna ruoanlaittoa tai pakastamista varten.
- Valmista korvasienimuhennos. Laita Oivariini pannulle ja kuumenna pannu. Lisää pannulle esikäsitellyt ja hienonnetut korvasienet (ks. edellä olevat ohjeet) sekä sipulit. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
- Lisää kerma sekä tuorejuusto ja anna kiehua kokoon, kunnes muhennos on sopivan sakeaa. Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.
- Kuori parsat tyvestä ylöspäin. Poista puiseva tyvi. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä n. 10 min. Siirrä parsat tarjoiluastiaan.
- Tarjoa heti korvasienimuhennoksen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
81 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatti
2,2 g
Rasva
6,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
2,8 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- valkopippuria
- kirveliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.