Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Parsakaalipiiras

Parsakaalipiiraassa voit käyttää joko tuoretta parsakaalia tai pakasteparsakaalia. Piirakkapohjan esipaisto varmistaa onnistuneen lopputuloksen. Nauti piiras esim. lounasruokana salaatin kanssa tai iltapalapiirakkana.

Parsakaalipiiras
Parsakaalipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Täyte

  • 200 g parsakaalia (pakaste tai tuore)
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    ­Valio ruokakermaa Kolme sipulia laktoositon
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • n.100 g (2 dl)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • ½-1 tl oreganoa
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele voidellun piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Keitä parsakaalit miedosti suolalla maustetussa vähässä vedessä melkein kypsiksi (pakastettua parsakaalia 2 - 3 min). Valuta ja jäähdytä.
  3. Nosta vuoka uunin alimmalle paistotasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, juusto ja mausteet.
  5. Leikkaa parsakaalin isoimmat palat pienemmiksi ja laita esipaistetulle pohjalle.
  6. Kaada päälle kerma-munaseos.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä ja pinta on saanut väriä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 12,7 g
Rasva 11,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search