Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Parsarisotto

Tuoreesta parsasta saat hienostuneen maun risotolle. Makua täydentävät valkoviinin hapokkuus ja sitruunankuoren kirpeys. Tämä herkullinen risotto viimeistellään crème fraîchella ja laadukkaalla juustolla.

Parsarisotto
Parsarisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 nippu (450 g) tuoretta parsaa
  • 3 rkl (45 g)
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2-3  (150 g) salottisipulia
  • 4 dl risottoriisiä
  • 9 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua rosépippuria
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • ½-1 prk (à 150 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Tarjoiluun

  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
    Voit kokeilla myös:
    • 100 g parmesaania
  • sitruunamehua
  • 1 nippu (450 g) tuoretta parsaa
  • 3 rkl (45 g) Valio voita
  • 2-3  (150 g) salottisipulia
  • 4 dl risottoriisiä
  • 9 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua rosépippuria
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • ½-1 prk (à 150 g) Valio Keittiön crème fraîchea

Tarjoiluun

  • 1 pussi (130 g) parmesaania
  • sitruunamehua

Ohje

  1. Esikäsittele parsat: Pese ne huolella. Leikkaa tai napsauta sormin puumainen osa tyvestä pois. Kuori parsa nupun alta latvasta tyven suuntaan esim. perunankuorimisveitsellä. Paloittele tangot 3 - 4 osaan.
  2. Sulata 2 rkl voita kattilassa.
  3. Laita parsat kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä.
  4. Hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Anna kuullottua. Ota parsa-sipuliseos pois kattilasta.
  5. Lisää 1 rkl voita ja riisit, kuullota ne.
  6. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pienissä erissä (yht. n. 9 dl) riisien joukkoon. Lisää vettä sitä mukaa, kun se on imeytynyt riiseihin. Lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min.
  7. Lisää valkoviini ja parsa-sipuliseos. Mausta suolalla ja hienoksi rouhitulla rosépippurilla. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta keltainen pintakuori ja lisää risottoon.
  8. Hauduta kypsäksi. Lisää crème fraîche.
  9. Lisää annoksille hiukan sitruunamehua ja ripota juustoraastetta.

Vinkki

Tarjoa pääruokana (4:lle) tai lisäkkeenä (6:lle) esim. Täytettyjen broilerinfileiden kanssa.

Korvaa valkoviini halutessasi Valio omenatäysmehulla.

Ajoita risoton teko niin, että se valmistuu juuri ennen ruokailua. Näin se on mehevän kosteaa ja sopivaa rakenteeltaan. Kuumana säilytettäessä risotosta tulee liian paksua tai kuivaa. Lisää tarvittaessa siihen hiukan kanalientä tai valkoviiniä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1