Pasha on pääsiäisen perinneherkku
Perinteinen pasha vai rapea pashapavlova? Perinteisestä pääsiäisjälkiruoasta on totisesti moneksi! Kurkkaa tästä reseptit parhaisiin pashoihin, ja valmista pääsiäispöytään jotain vastustamattoman hyvää.
Pasha – parhaimmat reseptit
Tämäkin klassikko taipuu näppärästi uusiin muotoihin. Kokeile kookoksella maustettua passionpashaa, rapeaa pashapavlovaa tai Italiasta vaikutteita saanutta pashacannolia, joissa raikas rahkatäyte saa kaverikseen rapsakan cannolin. Perinteisen pashan sijaan pääsiäispöytään voi valmistaa myös kevyemmän kerrospashan tai raikkaamman sitruunaisen pashan.
Tiesitkö tämän pashasta?
Pashan nimi tulee hepreankielisestä sanasta, pesah, joka tarkoittaa pääsiäistä. Pashan juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta ajan saatossa pasha on vakiinnuttanut paikkansa myös suomalaisten pääsiäispöydissä.
Suomessa pashaa herkutellaan sellaisenaan, kun taas slaavilaisissa maissa pasha nautitaan usein venäläisen pääsiäisleivän eli kulitsan tai baban kanssa.