Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni120°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 valkuaista
- 2½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 2 tl maissitärkkelystä, (Maizena)
Täyte
- ½ prk (à 200 g) Valio sitruunakreemiä
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl mantelirouhetta
- ½ dl rusinoita
Koristeluun:
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 0 kg makeisia esim. suklaarakeita
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna uuni 120 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri, sitruunamehu ja puolikkaan sitruunan kuoriraaste. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
- Pursota marenkivaahdosta kuusi pientä pyöreää marenkipesää, niin että reunat ovat korkeammat kuin keskusta. Voit halutessasi tehdä myös yhden ison marenkipesän.
- Paista uunin keskitasolla 1 tunti. Anna jäähtyä. Siirrä varoen tarjoiluvadille.
- Lusikoi sitruunakreemiä marenkipesien pohjille.
- Vaahdota kerma ja rahkat samassa kulhossa. Lisää mantelirouhe ja rusinat joukkoon.
- Pursota pashavaahtoa marenkipesille ja tee lusikalla keskelle pieni kolo koristeille.
- Koristele puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella ja pääsiäisen suklaarakeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
232 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
34 g
Rasva
7,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- makeisia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.